Woningwaarde Berekenen?

Huurt u op dit moment een woning, maar bent u van plan een woning te gaan kopen? Het was even onzeker of het straattheater dit jaar door kon gaan, maar doordat de Stichting Uit in Sneek naast de Rabobank en Boso Sneek een nieuwe hoofdsponsor mocht verwelkomen in Jumbo Kooistra, was er voldoende financiële dekking om de Straattheaterdag in Sneek op te tuigen.

Bent u het niet eens met de getaxeerde waarde van de woning en/of de eventueel zelf aangebrachte verbeteringen, dan heeft u vanaf het moment van ontvangst van de Terugkoopovereenkomst twee weken de tijd om uw bezwaar schriftelijk kenbaar te maken bij Woonbron.

De top-13 van postcodegebieden waar de vraagprijs het hardst daalde is als volgt samengesteld: er zijn in het viercijferige gebied ten minste zes huizen die zowel tussen 2004 en 2008 als in oktober 2014 te koop zijn aangeboden op De totale vraagprijs van deze woningen is in de tussentijd ten minste dertig procent gedaald.

De rente van nieuwe hypotheken (die zijn afgesloten na 31 december 2012) mag alleen nog worden afgetrokken als de lening in maximaal 30 jaar volledig wordt afgelost via een annuïteiten- of lineaire hypotheek Wie op 31 december 2012 al een hypotheek had, heeft meestal meer keuze.

Dan komen we nu bij nog een interessante overweging: Je zou kunnen stellen, dat als je (als koper) een prijs hebt onderhandeld, die lager is dan de getaxeerde waarde, je een goede deal hebt gesloten, en andersom, dat als je meer hebt betaald dan de getaxeerde waarde, dat je dan een slecht onderhandelingsresultaat hebt geboekt.

De WOZ heeft niet alleen invloed op de onroerende zaakbelasting (OZB), die je als eigenaar of gebruiker van een woning, bedrijfspand of garage altijd betaalt, maar bijvoorbeeld ook op je inkomstenbelasting (via het eigenwoningforfait) en op de erfbelasting die je moet ophoesten als je een huis erft.

Dit betekent dus dat er onderhoud moet worden gepleegd aan de woning, waarbij kan worden gedacht aan 'klein onderhoud' (kranen vervangen, hang- en sluitwerk) en 'groot onderhoud' (vervangen van ramen en kozijnen, gevelwerkzaamheden, groot schilderwerk).

Een ontbindende voorwaarde kan zijn de financiering, (omdat je misschien niet in aanmerking komt voor de hypotheek die je nodig hebt om de woning te kopen;) het verkrijgen van een huisvestingsvergunning, het verkrijgen van de Nationale Hypotheek Garantie of de uitkomst van een bouwkundig advies.

De woning komt voor de vertrekkende partner na twee jaar in Box 3. De waarde moet uw partner opgeven in zijn aangifte (50%) De resterende hypothecaire schuld mag hij opnemen bij schulden in Box 3 (weer voor 50%) Als er dus geen overwaarde is op de woning komt het saldo Box 3 voor de vertrekkende here partner uit op € 0. Maar de hypotheekrente is voor hem na deze 2 jaar niet meer aftrekbaar.

In verband met inkomen uit een tijdelijke dienstverband wordt er vanuit gegaan dat er een intentieverklaring van de werkgever verkrijgbaar is. Dit houdt in dat de werkgever officieel op schrift aangeeft dat de intentie aanwezig is om het tijdelijke dienstverband voort te zetten of om te zetten in een vast dienstverband.

Wat is gebruikelijk in dit soort zaken, is het bedrag wat de notaris heeft berekend (wat op zo'n € 25.000 uitkomt) het bedrag wat de erfgenamen op kunnen eisen, of moet je uitgaan van wat het huis daadwerkelijk opbrengt en daarbij een nieuwe berekening maken waarbij de waardedaling wordt verdeeld over de erfgenamen en mijn moeder.

Vandaar dat de rechter bepaalt dat, indien de man zijn medewerking aan de levering op datum Y niet verleent, de uitspraak in de plaats treedt van de voor het opmaken van de notariële leveringsakte vereiste ‘wilsverklaring, medewerking en handtekening' van de man.

Waalwijk, Raamsdonkveer, Waspik, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Loon op Zand, Drunen, Nieuwkuijk, Elshout, Vlijmen, Heusden, Wijk en Aalburg, ‘s-Hertogenbosch, Engelen, Empel, Rosmalen, Sint Michielsgestel, Vught, Boxtel, Gemonde, Schijndel, Den Dungen en Berlicum.

Veilinghuizen blijken te optimistisch te zijn bij de waarde schattenschatting: dit houdt in dat een huis waar men normaal gesproken de executiewaarde op € 300.000 schat, dit onder de huidige omstandigheden nog slechts € 270.000 opbrengt tijdens de veiling.

Het aankopen van een nieuwe woning is geen alledaagse bezigheid en meer dan ooit speelt de vraag: ”is dit een goede investering en hoe reëel is de vraagprijs voor dit huis?” De vraagprijs en de verkoopinformatie worden vastgesteld door de verkopende makelaar; deze makelaar dient echter het belang van de verkopers.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Woningwaarde Berekenen?”

Leave a Reply

Gravatar